Solide MIDI-controller iRig MIDI

IRig_Keys_vs_Line_6_Mobile_Keys_49Overal en altijd muziek kunnen maken is één van de misschien minder bekende doelstellingen die Apple al jaren voor ogen heeft en waar haar ontwerpers al jaren aan werken. We komen steeds dichterbij met de iRig KEYS PRO.

Deze zak-, of zeg maar rugtas-formaat MIDI-controller komt met busvoeding. Hij krijgt dus stroom van het apparaat waarop je hem hebt aangesloten, en je kunt hem aansluiten op je iPhone, iPad, of iPod.

Geen onhandig klein speledingetje maar een solide keyboard met 37 toetsen (3 octaven), genoeg om met twee handen te bespelen, voorzien van draaiknoppen voor toonhoogte en modulatie en een ingang voor een eventuele sustain of expressiepedaal. De iRig heeft een bedieningspaneel met verlichte toetsen, een volume/ dataknop en een instelknop waarmee je tot vier persoonlijke configuraties kunt opslaan en oproepen.

Hij is strak en solide vormgegeven en zou qua looks in een professionele muziekstudio niet misstaan.

Sterker nog, je kunt hem ook gebruiken als studio-controller.

Hij is compatibel met Core MIDI (iOS) en USB (Mac), en komt inclusief Lightning-, 30-pens- en USB-kabel.

Het is een midi-controller, dus je hebt MIDI-software nodig om hem te kunnen gebruiken zoals iRig’s eigen apps iGrand Piano en SampleTank. iGrand Piano klinkt verassend als een echte piano, maar Sample Tank biedt meer instrumenten.

Om in de maat te spelen heeft iGrand Piano een metronoom, de app heeft een ingebouwde recorder en slaat wat je gespeeld hebt op als een audio clip of MIDI-file zodat je het altijd opnieuw kan gebruiken om te bewerken of binnen een grotere productie te gebruiken.

Met SampleTank wordt je niet tot de piano beperkt maar kun je selecteren uit een wijde reeks aan instrumenten van drums, verschillende soorten keyboards tot saxofoons en andere blaasinstrumenten.

Je bent overigens niet afhankelijk van de IK Multimedia Apps alleen. Je kan de controller met elke MIDI-app gebruiken.

Met Apple’s GarageBand bijvoorbeeld worden de mogenlijkheden nog veel groter.