Iphone 6C- De laatste geruchten

Apple gaat in 2016 zwichten voor een grote groep consumenten die een kleinere 4-inch telefoon wilt.

Niemand minder dan KGI Securities-analist Ming-Chi-Kuo, wiens voorspellingen in het verleden meestal waar bleken te zijn, heeft dit begin November 2015 voorspeld.

Ondanks het beeld dat is ontstaan dat de iPhone 5c een beetje een mislukking was, zijn er toch zo’n 24 miljoen van verkocht, met name door de populariteit vanwege zijn kleine formaat.

iphone_6cEr komt dus een nieuwe ‘C’ telefoon in 2016, de iPhone 6c, waarvan de verwachting is dat die samen met de Apple Watch 2, in het voorjaar van 2016 wordt gelanceerd. Of in het najaar samen met de iPhone 7.

Ook zijn er bronnen die beweren dat dit niet de 6c, maar de iPhone 7c gaat heten.

De high spec-camera, die we van de iPhone 6s en 6s plus kennen, en de 3D Touch-fuctie komen waarschijnlijk te vervallen, maar het toestel komt met Touch ID, dus geschikt voor Apple Pay, zelfs een A9 processor, zoals bij de iPhone 6s en mogenlijk met 2GB geheugen.

Volgens Kuo zou het toestel rond de 400 tot 500 dollar moeten gaan kosten.

De iPhone 6C zou gaan lijken op de iPhone 5S, maar met de hardware van een nieuwere iPhone.

Diezelfde iPhone 5S wordt volgens het Chinese ‘MyDrivers’ ook ge-upgrade tot de iPhone 5e, waar de ‘e’ staat voor ‘enhanced’.

We kunnen hier een A8-chip en 1GB aan werkgeheugen verwachten.

Ook komt er een 16GB- en een 64GB-variant, maar geen model met 128GB opslag. Een A8-chip ligt niet in lijn van eerdere geruchten die zouden bevestigen dat de kleinere iPhone een A9-processor krijgt.

Over hoe de iPhone 6c eruit gaat zien lopen de meningen uiteen, maar vrijwel zeker is dat hij niet de plastic kast van de 5c gaat overnemen, maar komt in een metalen kast zoals alle andere iPhones.

Verwacht wordt wel dat hij een kleurtje heeft.