De vierde generatie Apple TV

‘Apps zijn de toekomst van de televisie.’

Met deze slogan werd eind vorig jaar de vierde generatie Apple TV gepresenteerd.

apple_tvApple werkt al sinds 2007 aan het constant verbeteren van Apple TV om deze belofte waar te maken, en komt met de vierde generatie Apple TV steeds dichter in de buurt.

Het multimediakastje dat via een draadloos netwerk verbinding maakt met het internet zodat je films, TV-series, video’s, foto’s en muziek kunt bekijken en luisteren via de televisie, heeft als belangrijkste upgrade nu ook een App Store zodat je direct apps kan selecteren die worden aangeboden door bijvoorbeeld televisiekanalen, zonder dat deze eerst een deal met Apple moeten afsluiten.

Dit vergroot aanzienlijk het aanbod van wat je kunt bekijken.

Nederlandse apps

Wij willen natuurlijk graag weten welke Nederlandse televisie- en media-aanbieders al apps ontwikkelen voor de Apple TV.

Lara Ankersmit, hoofd nieuwe media van de NOS, tweet op 28 December jl. dat een NOS-app in de App Store verkrijgbaar is.

Pathé laat weten dat ze aan het experimenteren zijn met de Apple TV developer kit.

On-demand videodienst Videoland heeft begin December vorig jaar een Apple TV-app gelanceerd.

En de NPO heeft eind vorig jaar even een beta versie van een Radio 2-app voor Apple TV gelanceerd speciaal voor de top2000, maar vindt het ontwikkelen van een permanente app voor Uitzending Gemist nog te complex en uitvoerig.

Siri

De Apple TV 4 ziet er verder meer solide uit, presteert over het algemeen beter, en om te zorgen dat je de bank al helemaal niet meer uitkomt, komt de TV met een Siri-afstandsbediening.

Je hoeft slechts de naam van de film, of het TV-programma dat je wilt zien te roepen, of de naam van de acteur of het jaar wanneer de film of de serie uitkwam om je zoekopdracht te verfijnen en Siri vindt het voor je. Tenminste als je in een Engels-, Duits-, Frans-, Spaans-, of Japans sprekend land woont.

In Nederland kun je je locatieinstellingen veranderen of een Apple-account aanmaken in één van de bovenstaande talen om Siri ook te kunnen gebruiken.