De iPhone 7 komt eraan

Na een laatste update in de vorm van een ‘S’ model, komt Apple in 2016 met een geheel nieuwe iPhone.

iphone_7Uit de geruchtenmolen hebben we vernomen dat de iPhone 7 de dunste telefoon met de grootste batterij gaat worden.

Met grote batterij bedoelen we een 3100mAh-batterij. In verhouding tot de 2570mAh-batterij van de iPhone 6s, die al één van de beste batterijprestaties leverde, een gigantische opwaardering.

Wat onder meer bijdraagt aan een nog dunner model is het weglaten van de gewone 3.5 mm audio-poort.

Aldus de geruchten. Deze verwachting is onder meer gebaseerd op code in de laatste iOS 9 beta 1.1 versie. Maar dit kan bijvoorbeeld ook duiden op situaties waar de iPhone Bluetooth gebruikt in plaats van een audio-poort.

Verder horen we dat de verdwenen audio-poort vervangen gaat worden door de lightning-poort of dat er van geheel draadloze koptelefoons gebruikgemaakt gaat worden, waar zelfs de draadverbinding tussen het linker- en rechteroortje verdwijnt.

Door een digitale verbinding tussen de iPhone en de oortjes wordt overigens de audiokwaliteit gigantisch verbeterd.

Een ander hardnekkig gerucht is dat de homebutton gaat verdwijnen en er, zoals bij Android-apparaten, alleen ‘soft buttons’ zullen worden gebruikt. Zo kan het schermomvang vergroot worden, of het apparaat iets verkleind met hetzelfde 16:9 aspect scherm zoals bij de iPod 5, 5c, en 5s aangezien niet iedereen blij was met het grotere, bredere formaat van de iPhone 6.

Logisch is misschien een overstap naar een AMOLED scherm, bekend van Samsung en de Apple Watch. Deze display is minder stroomverslindend, heeft een hoger kleurcontrast en meer constante helderheid dan LED.

Volgens analyst Ming-Chi Kuo is dit echter onwaarschijnlijk.

Hij zou wel eens gelijk kunnen hebben aangezien Apple leveranciers zelfs nieuwe LCD-fabrieken aan het bouwen zijn om aan de vraag te kunnen voorzien.

De geruchtenmolen gaat verder. We horen dat je de iPhone 7 draadloos kunt gaan opladen, dat hij met de antenne volledig in het frame ingebouwd en door een speciale coating waterbestendig is. Er wordt ook een verbeterde camera verwacht.

Vooralsnog heeft Apple nog niets bekend gemaakt, en wordt de telefoon pas tegen het eind van het jaar verwacht.