Apps – Cornertube, licht en handig voor PiP en meer

Multi-tasken op je iPad met meerdere apps in gebruik en tegelijkertijd een filmpje afspelen in de bovenhoek van je scherm?

Dit kan middels de Picture-to-Picture, of Beeld-in-Beeld technologie.

HILVERSUM, NETHERLANDS - FEBRUARY 06, 2014: Social media are trending and both business as consumer are using it for information sharing and networking.Vreemd genoeg, met iOS 9 alweer bijna een half jaar oud, biedt de YouTube-app vooralsnog geen ondersteuning voor deze functie in iOS 9.

Cornertube biedt een oplossing. En meer.

Wat we vooral erg interessant vinden is dat je met deze lichtgewicht app niet alleen YouTube-video’s kunt afspelen terwijl je tegelijkertijd een andere app gebruikt, maar met de ‘Today’-widget ook een gekopieerde YouTube-link vanaf het klembord direct in het berichtencentrum kunt plaatsen en met de Action-extensie meteen een video kunt starten vanaf een YouTube-link.

Erg handig bijvoorbeeld wanneer je door je Twitterfeed browst en meteen eventjes de laatste video wilt bekijken zonder de app te verlaten die je al aan het gebruiken bent.

De widget laat ook een screenshot zien van de gekopieerde YouTube-link, zodat je weet welke video er nog in je klembord staat. Klik alleen eventjes op die widget en Cornertube wordt geopend en je kan de video bekijken.

En vanwege de eigen extensie voor in het deelmenu kun je dus een YouTube-link rechtstreeks vanuit een andere app openen in CornerTube, zonder zelf naar de video te hoeven zoeken.

Ook kun je in de app gewoon zoeken naar je favoriete YouTube-video’s, en elke video die je in de app opent, kun je tevens bekijken via Beeld-in-Beeld.

De app is erg eenvoudig en licht, de focus ligt echt op het meteen vinden en gebruiken van de videocontent. Type een zoekterm in en thumbnails van alle resultaten komen op zonder allerlei ‘slimme’ video-aanbevelingen zoals die bijvoorbeeld bij de YouTube App verschijnen terwijl je video aan het laden is.

CornerTube kost $1.99 in de App Store en is beschikbaar voor iPad met iOS 9.