Apple Watch 2 – De laatste geruchten

apple_watchSinds de de Apple Watch vorig jaar met veel furore werd gelanceerd als het eerste écht nieuwe apparaat sinds de iPad is het daarna weer snel stil geworden.

Apple heeft sinds de lancering de marketing rondom het horloge bescheiden gehouden.

Maar de geruchten gaan dat dit in 2016 rond April gaat veranderen.

Verwacht wordt dat dan de tweede generatie van het dan 12 maanden oude slimme horloge wordt gelanceerd. De Apple Watch 2.

Wat hebben de Apple Watch ontwerpers voor ons in petto?

Gelet op het watchOS 2 systeem, dat beschikbaar kwam in October vorig jaar, waarvan één van de grootste veranderingen was het ondersteunen van native apps, verwachten we dat je het horloge niet meer hoeft aan te sturen vanaf een iPhone.

Dit maakt niet alleen het gebruik sneller en makkelijker, maar vergroot ook de mogenlijkheden voor app-ontwikkelaars. Die krijgen namelijk toegang tot onderdelen van de smart watch die voorheen niet toegankelijk waren zoals de hartslagsensor. De gebruikersopties nemen hierdoor fors toe.

Het wachten is ook op de ‘front-faced’ camera voor het maken van Face Time audio-telefoontjes. Dan misschien kunt u de nieuwe online casino’s te spelen.

Volgens sommigen in strijd met het oorspronkelijke concept van de watch; een tijdsbesparend alternatief op het gebruik van de iPhone vooral geschikt voor korte interacties.

Urenlange videovergaderingen zijn dit niet, maar gaan waarschijnlijk wel tot de mogenlijkheden behoren.

9to5Mac voorspelt overigens dat de Face Time-functie tot na de Apple Watch 2 wordt uitgesteld.

Vrijwel zeker zijn een verbeterde batterij en functies zoals de HomeKit waarmee je het licht, of de thermostaat in je huis kunt controleren, misschien wel door middel van sensoren reagerend op je eigen lichaamstemperatuur.

En gebruikers kunnen hun watchface veranderen in een eigen foto.

Ook wordt er verwacht dat een aantal medische functies, het verzamelen van lichaams- en gezondheidsgegevens zoals bijvoorbeeld bloedzuurstofgehaltes en bloeddruk via sensoren, oorspronkelijk één van de paradepaardjes van de klok, nu beschikbaar zullen worden, nadat die vanwege ontwerpfouten vlak voor de lancering van de eerste Apple Watch van tafel waren geveegd.

Verwacht overigens geen miniversie van een medische tricorder. Volgens industrie-insiders is het horloge daar fysiek gezien nog veels te klein voor.