Alternatieven voor de MacBook USB-C poort

Apple heeft wellicht vooruit willen lopen op de nieuwe standaard van draadloos verbinden en de USB-C technologie waar steeds meer producten zich langzaam aan lijken aan te passen.

apple_usbOp de ontwerptafel van de lichtste en meest compacte Macbook aller tijden, de nieuwe 12-inch Macbook, een soort kruisbestuiving tussen de iPad en de MacBook Air, hebben verschillende poorten plaats moeten maken voor slechts één USB-poort, de USB Type-C poort.

Met deze ontwikkeling en de wensen van nieuwe 12-inch MacBook-gebruikers voor ogen zullen er tijdens de CES dit jaar vele USB-C assecoires en adapters aangekondigd worden.

We hebben hieronder een korte samenvatting gemaakt.

De magnetische oplader waar we zo gewend aan zijn geraakt, de MagSafe connector, heeft onder meer het veld moeten ruimen voor de USB-C technologie.

Voor hen die treuren over het verlies heeft Griffin Technology een USB-C kabel gemaakt waarmee je een magnetische verbinding met de dongel kunt maken, zodat je dus eigenlijk weer gewoon een MagSafe connector voor je MacBook hebt.

De connector heet BreakSafe en is nog niet leverbaar maar al wel te bestellen op de website van Griffin.

Hyper en Satechi hebben nu een vernieuwde versie van de USB Type-C hub-adapter onthuld met een extra poort waarmee je de 12-inch MacBook kunt opladen terwijl de hub in de USB-C poort zit.

Zoals bij de eerdere versie kun je de hub natuurlijk gebruiken om standaard USB-kabels en geheugenkaarten in te pluggen.

In de nieuwe versie zijn ook twee standaard poorten overgebleven waarmee je bijvoorbeeld je iPhone kunt opladen of een USB-stick kunt aansluiten.

De hub is verkrijgbaar in vrijwel hetzelfde kleurenspectrum als de nieuwe MacBook: zilver, space-grijs en goud.

Tot slot hebben Acer en Lenovo hun eerste USB-C monitoren onthuld waar je ook een 12-inch MacBook op kunt aansluiten. Met dezelfde kabel om de Mac te verbinden wordt de MacBook ook opgeladen.

Voor hen die nog niet klaar zijn om 100% draadloos te verbinden zijn dit welkome oplossingen, maar de verwachting is dat de USB-C technologie snel alom geaccepteerd gaat worden.